Pridruži se Sindikatu zaposlenika državne službe Hrvatske

Pridruži se Sindikatu zaposlenika državne službe Hrvatske

Broj: SZDSH-01/01-23

Zagreb, 6. 3. 2023. godine

 

ZAPOSLENICIMA DRŽAVNE SLUŽBE

-  S V I M A  -

 

 

OSNOVAN  JE  SINDIKAT  ZAPOSLENIKA  DRŽAVNE  SLUŽBE  HRVATSKE

Dana 19. prosinca 2022. godine osnovan je Sindikat zaposlenika državne službe Hrvatske, s jedinim ciljem dostojanstvenog, istinskog zastupanja interesa i promicanja prava svih državnih službenika i namještenika te uvažavanja posebnosti državnih službi.

Osnivanje Sindikata zaposlenika državne službe Hrvatske rezultat je ogromnog nezadovoljstva zaposlenika u državnim službama ignoriranjem, (ne)zastupanjem i zanemarivanjem njihovih interesa od strane sadašnjeg Pregovaračkog odbora za sklapanje Kolektivnog ugovora za područje državne službe, sastavljenog od dva reprezentativna policijska sindikata (SPH i NSD MUP-a). 

Samo ujedinjenjem svih članova sindikata koji djeluju u državnoj službi, bez obzira bili oni članovi reprezentativnih sindikata, drugih sindikata ili uopće nisu članovi niti jednog sindikata, možemo istinski zastupati prava i interese svih zaposlenika državne službe, pokazati pregovaračku snagu i odlučnost za postizanje pravedne raspodjele državnog novca onima koji za tu državu rade, obraniti pravo na dostojanstvenu plaću i uvjete rada.

Cilj i svrha osnivanja Sindikata zaposlenika državne službe Hrvatske nije trgovina i prodaja, podjela poklona niti bilo kakav oblik marketinškog, kreditnog ili građevinskog poslovanja već zastupanje interesa svih zaposlenika državnih službi, postizanje reprezentativnosti za kolektivno pregovaranje te mijenjanje i unapređenje dosadašnjeg načina pregovaranja s poslodavcem (Vladom Republike Hrvatske), koje je do sada bilo na štetu svih nas i u kojima nitko osim „podobnih“ nije mogao niti predlagati niti odlučivati o vlastitoj sudbini.

Na osnivačkoj skupštini za predsjednika Sindikata izabran je Rino Štorić na razdoblje od godinu dana, sukladno Statutu, kao prvi među jednakima. Po isteku mandata zamjenjuje ga na mjestu predsjednika slijedeći glavni sindikalni povjerenik, po principu kružne rotacije abecednim redom po nazivu ministarstva odnosno državne službe (carinska uprava, policija, pravosudna policija, porezna uprava i druge državne službe koje se pridruže). Sindikalni povjerenici, predsjednik i zamjenici dužnost obavljaju volonterski, bez naknade.

Sve odluke u Sindikatu donosi Predsjedništvo koje je kolektivno tijelo i kojega čine do sada izabrani glavni sindikalni povjerenici: 

- u carinskoj upravi - Rino Štorić,

- u policiji - Mario Puškarić,

-u pravosudnoj policiji - Jelenko Krešo,

-u poreznoj upravi - Ivan Banović,

i dalje svi drugi članovi državnih tijela koji nam se pridruže i budu činili Predsjedništvo.

Članarina je simbolična i iznosi 1 euro/mjesečno, čime pokazujemo ozbiljnost i činjenicu da nas ne zanima profit i zarada već borba za bolja materijalna i druga prava naših članova i svih zaposlenika državne službe i bit će dostatna za financiranje neophodnih troškova funkcioniranja Sindikata. 

Izradili smo web stranicu Sindikata, www.szds.hr  kojoj možete pristupiti, informirati se, i vrlo brzo i jednostavno pristupiti Sindikatu putem web-pristupnice te aktivno se uključiti i sudjelovati u svim aktivnostima Sindikata.

https://szdsh.hr/index.php/pristupnica

Čim ispunimo uvjet za pokretanje prebrojavanja i utvrđivanje reprezentativnosti zatražit ćemo nove pregovore za Kolektivni ugovor u kojima će svi imati mogućnost i pravo predlaganja i izjašnjavanja, kako i priliči demokratskom društvu i stvarnoj svrsi sindikata.

 

PRIDRUŽITE NAM SE!              

 

PODRŽITE NAS!             

 

PREUZMITE SVOJU BUDUĆNOST U SVOJE RUKE!

 

 

P R E D S J E D N I K

Rino Štorić

 

 

Image

KONTAKT

Sindikat zaposlenika državne službe Hrvatske

10000 ZAGREB, Avenija Dubrava 41

Radno vrijeme: radnim danom od 8,00 do 16,00 sati

Telefon:

E-mail: info@szdsh.hr