O nama

Dana 19. 12. 2022. godine na skroman način poštivajući sve demokratske standarde osnovan je Sindikat zaposlenika državne službe Hrvatske  kojem je jedina svrha i cilj ujedinjenje svih članova nereprezentativnih sindikata kao i svih zaposlenika državne službe koji nisu zadovoljni s dosadašnjim načinom rada i pregovaranja reprezentativnih sindikata (SPH i NSD MUP-a) s poslodavcem (Vladom Republike Hrvatske) bez obzira bili oni članovi tih reprezentativnih sindikata, drugih sindikata ili uopće nisu članovi niti jednog sindikata.

Naš cilj i svrha nije trgovina i prodaja, podjela poklona niti bilo kakav drugi oblik marketinškog poslovanja već isključivo dobivanje reprezentativnosti i time ulazak u kolektivne pregovore s kojim želimo mijenjati dosadašnji način pregovora s poslodavcem koje je do sada bilo samo na štetu svih nas.

Članarina je simboličnih 1 euro i u sindikatu nema vječnog i stalnog predsjednika već će se predsjednici rotirati svakih godinu. Predsjednik ne donosi samostalno odluke već to čini Predsjedništvo kojeg čine glavni sindikalni povjerenici službi unutar državne službe (carina, policija, pravosudna policija, porezna uprava i sve druge službe koje nam se pridruže), a svi sindikalni povjerenici, uključujući i predsjednika i njegove zamjenike, rade u sindikatu volonterski odnosno bez ikakve naknade.

Ukoliko ne postignemo reprezentativnost u roku od godinu dana gasimo sindikat jer onda nismo postigli cilj i svrhu osnivanja i skupili kritičnu masu koja će mijenjati ovu sumornu i trulu sindikalnu scenu.

Za predsjednika Sindikata izabran je Rino Štorić koji je samo prvi među jednakima na mandat od 1 godine nakon čega ga zamjenjuje sljedeći glavni sindikalni povjerenik po principu kružne rotacije abecednim redom po nazivu ministarstva odnosno određene kategorije državne službe.

Sve odluke u sindikatu donosi Predsjedništvo kojeg čine glavni sindikalni povjerenici, a oni su trenutno izabrani za:

  • carinu: gosp. Rino Štorić,
  • policiju: gosp. Mario Puškarić,
  • pravosudnu policiju: gosp. Jelenko Krešo i
  • poreznu upravu: gosp. Ivan Banović.

Bezrezervnu podršku ovom sindikatu trenutno su dali:

  • Carinski sindikat Hrvatske, 
  • Sindikat policijskih službenika, 
  • Sindikat pravosudne policije Hrvatske i 
  • Sindikat porezne uprave Hrvatske,

 a također očekujemo podršku i drugih sindikata te ćemo ovu listu nadopunjavati.

 

PODRŽITE NAS, PRIDRUŽITE NAM SE,

RECITE DOSTA SADAŠNJIM REPREZENTATIVNIM SINDIKATIMA!!!

Image

KONTAKT

Sindikat zaposlenika državne službe Hrvatske

10000 ZAGREB, Avenija Dubrava 41

Radno vrijeme: radnim danom od 8,00 do 16,00 sati

Telefon:

E-mail: info@szdsh.hr